סרטוני הדרכה

כותרת עמוד

שאילתא בסיסית

בסרטון ההדרכה הזה נלמד איך עורכים חיפוש במערכת באזילה. החיפוש מתבצע באמצעות שאילתא. השאילתא היא הכלי באמצעותו המערכת מחפשת את הדיונים הרלוונטיים, בתוך כל הדיונים השמורים במערכת.

  1. לצורך ההסבר ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש.
  2. השאילתא היא מחרוזת של מונחים רלוונטיים הממקדים את החיפוש ומאפשרים לנו לקבל את מה שאנחנו מחפשים בהקשרים המתאימים.
  3. נפתח את אשף החיפוש המתקדם ע"י הקלקה על מתקדם, מתחת לשדה החיפוש.
  4. נתחיל מחיפוש בסיסי. בתוך אשף החיפוש בחלון מונחים לחיפוש נקליד מונחים המתארים את הישות או הנושא אותו אנחנו מחפשים. לדוגמא, בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל. אם מדובר במילה בודדת פשוט נכתוב אותה. אם יש יותר ממונח אחד, נשבור שורה ונכניס את המונח הבא. המשמעות היא שנקבל את כל הדיונים בהם מופיע לפחות אחד מהמונחים שהוכנסו.
  5. אם המונח מכיל יותר ממילה אחת נכתוב את המונח כולו בין מרכאות ("").
  6. בכדי לבצע את החיפוש נקליק על אישור
  7. אשף החיפוש המתקדם ייסגר ונחזור למסך החיפוש. נקליק על זכוכית המגדלת שבצידו השמאלי של שדה החיפוש.
  8. ניתן לראות שתוצאות החיפוש כוללות דיונים עם המילה נתניהו או עם המילים "ראש הממשלה".
  9. כעת, אנו רוצים למקד את החיפוש לדיונים בהם מופיעים גם ראש הממשלה וגם נשיא ארה"ב, דונאלד טראמפ. נפתח שוב את אשף החיפוש המתקדם, ונקליק על הוסף וגם לפתיחת חלונית זו.
  10. נוסיף בתוך החלונית את המונחים. אין צורך לכתוב את המונח ארצות הברית גם בקיצור וגם בשלמות, צורה אחת מספיקה. נאשר ונבצע את החיפוש.
  11. ניתן לראות שתוצאות החיפוש מתייחסות גם למונחים המתארים את נתניהו וגם למונחים המתארים את טראמפ.
  12. אולם, בין התוצאות ניתן לראות אזכורים של הבחירות בהולנד, בהתייחס לראש הממשלה ההולנדי. אנחנו לא מעוניינים בתוצאות אלו ושואפים להחריג אותן.
  13. לצורך כך נחזור לאשף החיפוש המתקדם ובשדה ללא נגדיר מונחים שאותם נרצה להוציא לחלוטין מתוצאות החיפוש.
  14. נבצע שוב חיפוש ונראה שאכן התוצאות החדשות לא כוללות אזכורים של המונחים שהחרגנו.

ניתן למקד עוד יותר את החיפוש ועל כך בסרטון בניית שאילתא מורכבת

שאילתא בסיסית

בסרטון ההדרכה הזה נלמד איך עורכים חיפוש במערכת באזילה. החיפוש מתבצע באמצעות שאילתא. השאילתא היא הכלי באמצעותו המערכת מחפשת את הדיונים הרלוונטיים, בתוך כל הדיונים השמורים במערכת.

  • לצורך ההסבר ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש.
  • השאילתא היא מחרוזת של מונחים רלוונטיים הממקדים את החיפוש ומאפשרים לנו לקבל את מה שאנחנו מחפשים בהקשרים המתאימים.
  • נפתח את אשף החיפוש המתקדם ע"י הקלקה על מתקדם, מתחת לשדה החיפוש.
  • נתחיל מחיפוש בסיסי. בתוך אשף החיפוש בחלון מונחים לחיפוש נקליד מונחים המתארים את הישות או הנושא אותו אנחנו מחפשים. לדוגמא, בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל. אם מדובר במילה בודדת פשוט נכתוב אותה. אם יש יותר ממונח אחד, נשבור שורה ונכניס את המונח הבא. המשמעות היא שנקבל את כל הדיונים בהם מופיע לפחות אחד מהמונחים שהוכנסו.
  • אם המונח מכיל יותר ממילה אחת נכתוב את המונח כולו בין מרכאות ("").
  • בכדי לבצע את החיפוש נקליק על אישור
  • אשף החיפוש המתקדם ייסגר ונחזור למסך החיפוש. נקליק על זכוכית המגדלת שבצידו השמאלי של שדה החיפוש.
  • ניתן לראות שתוצאות החיפוש כוללות דיונים עם המילה נתניהו או עם המילים "ראש הממשלה".
  • כעת, אנו רוצים למקד את החיפוש לדיונים בהם מופיעים גם ראש הממשלה וגם נשיא ארה"ב, דונאלד טראמפ. נפתח שוב את אשף החיפוש המתקדם, ונקליק על הוסף וגם לפתיחת חלונית זו.
  • נוסיף בתוך החלונית את המונחים. אין צורך לכתוב את המונח ארצות הברית גם בקיצור וגם בשלמות, צורה אחת מספיקה. נאשר ונבצע את החיפוש.
  • ניתן לראות שתוצאות החיפוש מתייחסות גם למונחים המתארים את נתניהו וגם למונחים המתארים את טראמפ.
  • אולם, בין התוצאות ניתן לראות אזכורים של הבחירות בהולנד, בהתייחס לראש הממשלה ההולנדי. אנחנו לא מעוניינים בתוצאות אלו ושואפים להחריג אותן.
  • לצורך כך נחזור לאשף החיפוש המתקדם ובשדה ללא נגדיר מונחים שאותם נרצה להוציא לחלוטין מתוצאות החיפוש.
  • נבצע שוב חיפוש ונראה שאכן התוצאות החדשות לא כוללות אזכורים של המונחים שהחרגנו.

ניתן למקד עוד יותר את החיפוש ועל כך בסרטון בניית שאילתא מורכבת

שאילתא מתקדמת

  1. בשביל לבנות שאילתא מתקדמת, ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש.
  2. נוכל למקד את החיפוש בעזרת תיבות הסימון שמתחת לשדה המונחים, הכוללות אפשרות לקבוע אם החיפוש יכלול את המונחים הנדרשים בכותרת, בנושא ,בתגובות או בכולם.
  3. לדוגמא- אנחנו מעוניינים למקד את החיפוש שלנו, כך שלא יכלול התייחסות לראש הממשלה בתגובות אלא בכותרת ובנושא בלבד. כעת התוצאות יכללו רק דיונים בהם מוזכר נתניהו בכותרת או בפוסט הפותח.
  4. קיימות אפשרויות נוספות למיקוד החיפוש. נלחץ על הצג סינון ונעבור לאפשרויות אלו.
  5. הסוג הראשון של האפשרויות עוסק בסינון לפי מאפייני אתר. כאן נוכל לעשות סינון לפי זירות או לפי אתרים. לא תמיד אנחנו מעוניינים בשיח מכל הזירות. יש פעמים בהן אנו מתעניינים, למשל, רק בזירה הפורמאלית, כתבות. סיווג לפי מאפייני אתר מיועד לתת מענה בדיוק לצרכים כאלו.
  6. כברירת מחדל באזילה מחפשת שיחות בכל הזירות .
  7. כדי לצמצם את החיפוש ולמקד אותו נסיר את ברירת המחדל ע"י בחירת "הצג רק מזירות" אלו, ונוכל להוריד את הזירות בהן איננו מעוניינים.
  8. סינון אתרים מתבצע באחת משתי צורות. ניתן להגדיר רשימה של אתרים שהחיפוש יתמקד בהם. לשם כך נבחר את "להציג רק מהאתרים"
  9. או רשימה של אתרים מהם נבחר לא להציג, לשם כך נבחר את "לא להציג מאתרים". באפשרות זאת צבע הרקע של השדה משתנה.
  10. נרשום את כתובות האתרים בהם אנו מעוניינים. כל אתר ירשם בשורה נפרדת.
  11. במאפייני שיחה קיימת אפשרות לבחירת שפת התוצאות.
  12. כברירת מחדל, באזילה מחפשת בעברית.
  13. בסינון לפי מאפייני השיחה, קיימים מספר מדדים המעידים על מידת העניין והמעורבות שעוררה שיחה ברשת או על מידת החשיפה שקיבלה. המערכת מאפשרת לקבוע רף מינימום של מדדים אלו, לתוצאות החיפוש שיתקבלו. כך נוכל לבחור מספר משתתפים מינימלי בשיחה, מספר תגובות מינימלי, מינימום לייקים או מינימום שיתופים.

שאילתא מתקדמת

  • בשביל לבנות שאילתא מתקדמת, ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש.
  • נוכל למקד את החיפוש בעזרת תיבות הסימון שמתחת לשדה המונחים, הכוללות אפשרות לקבוע אם החיפוש יכלול את המונחים הנדרשים בכותרת, בנושא ,בתגובות או בכולם.
  • לדוגמא- אנחנו מעוניינים למקד את החיפוש שלנו, כך שלא יכלול התייחסות לראש הממשלה בתגובות אלא בכותרת ובנושא בלבד. כעת התוצאות יכללו רק דיונים בהם מוזכר נתניהו בכותרת או בפוסט הפותח.
  • קיימות אפשרויות נוספות למיקוד החיפוש. נלחץ על הצג סינון ונעבור לאפשרויות אלו.
  • הסוג הראשון של האפשרויות עוסק בסינון לפי מאפייני אתר. כאן נוכל לעשות סינון לפי זירות או לפי אתרים. לא תמיד אנחנו מעוניינים בשיח מכל הזירות. יש פעמים בהן אנו מתעניינים, למשל, רק בזירה הפורמאלית, כתבות. סיווג לפי מאפייני אתר מיועד לתת מענה בדיוק לצרכים כאלו.
  • כברירת מחדל באזילה מחפשת שיחות בכל הזירות .
  • כדי לצמצם את החיפוש ולמקד אותו נסיר את ברירת המחדל ע"י בחירת "הצג רק מזירות" אלו, ונוכל להוריד את הזירות בהן איננו מעוניינים.
  • סינון אתרים מתבצע באחת משתי צורות. ניתן להגדיר רשימה של אתרים שהחיפוש יתמקד בהם. לשם כך נבחר את "להציג רק מהאתרים"
  • או רשימה של אתרים מהם נבחר לא להציג, לשם כך נבחר את "לא להציג מאתרים". באפשרות זאת צבע הרקע של השדה משתנה.
  • נרשום את כתובות האתרים בהם אנו מעוניינים. כל אתר ירשם בשורה נפרדת.
  • במאפייני שיחה קיימת אפשרות לבחירת שפת התוצאות.
  • כברירת מחדל, באזילה מחפשת בעברית.
  • בסינון לפי מאפייני השיחה, קיימים מספר מדדים המעידים על מידת העניין והמעורבות שעוררה שיחה ברשת או על מידת החשיפה שקיבלה. המערכת מאפשרת לקבוע רף מינימום של מדדים אלו, לתוצאות החיפוש שיתקבלו. כך נוכל לבחור מספר משתתפים מינימלי בשיחה, מספר תגובות מינימלי, מינימום לייקים או מינימום שיתופים.

חיפוש מורפולוגי

חיפוש בעברית הוא מורכב, בגלל אופי השפה. במקרים מסוימים אנחנו מחפשים מילה בעלת מספר משמעויות. בנוסף, לכל מילה יש שורה רחבה של אפשרויות שימוש: יחיד, רבים, הטיות של זמנים וגופים וכן תחיליות וסיומות. אם חיפשנו למשל את המילה מכונית, סביר להניח שאנחנו מעוניינים גם בצורת הרבים "מכוניות".
המערכת של באזילה מכילה יכולות מורפולוגיות. ברירת המחדל של המערכת היא חיפוש מורפולוגי- כלומר, המערכת תחפש את כל ההטיות האפשריות, בכל הזמנים ועם כל התחיליות והסופיות. ניתן למקד את החיפוש גם מהבחינה המורפולוגית.

  1. נכנסים לאשף החיפוש המתקדם. כותבים את המונח בו אנו מעוניינים, מקישים אנטר ואז עומדים עליו ומקליקים במקש ימני של העכבר.
  2. ישנן מספר אפשרויות מורפולוגיות: מורפולוגי, כאמור, ברירת המחדל. חיפוש מדויק שמשמעותו חיפוש המחרוזת המדויקת שכתבנו. הביטוי מכונית ייתן אך ורק מכונית. כמובן, שמספר התוצאות יפחת משמעותית, אך אנו משתמשים באופציה זו כשאנו רוצים להיצמד למילה הספציפית.
  3. אופציה נוספת היא חיפוש מורחב שייתן את התוצאות של כל המילים מאותו שורש ואותה משמעות. כך הביטוי מכונית ייתן גם מכונאי. כמות התוצאות גדלה משמעותית.
  4. קיימת גם אפשרות להוסיף לחיפוש מילים נרדפות. כך למשל, מכונית תביא גם תוצאות של רכב ואוטו. יש לסמן את האפשרות למילים נרדפות ולאשר.
  5. היכולות המורפולוגיות מתייחסות גם למונחים לחיפוש, גם למונחי החיוב (וגם) וגם למונחי ההחרגה. למרות שבדרך כלל בהחרגה נשאף למונח המדויק.
  6. היכולת המורפולוגית מאפשרת לנו גם התייחסות גמישה יותר לביטויים. למשל, אם נחפש את הביטוי "הבן שלי". נכתוב את הביטוי בין גרשיים ונשאיר את ברירת המחדל לגבי המרחק בין המילים – צמוד. נקבל תוצאות לגבי הבן שלי, הבן שלכם וכו.
  7. אם נבחר לאפשר קיומן של מילים נוספות בין שתי המילים המרכיבות את הביטוי, נקליק על החץ ונבחר במרחק עד.
  8. יפתח עבורנו חלון נוסף שיאפשר לנו לבחור כמה מילים יכולות להיכנס בין המילים המרכיבות את הביטוי "הבן שלי".
  9. נקבל את התוצאות שקיבלנו קודם בחיפוש צמוד, אך גם תוצאות נוספות כמו "הבן דוד שלי", "הבן היפה שלי" ועוד. חשוב לציין כי ככל שמגדילים את המרחק בין המילים, הדבר עשוי להשפיע לרעה על ניקיון התוצאות.

שימוש בשפה העברית מציב בפנינו אתגרים בסינון הדיונים. היכולות המורפולוגיות של המערכת מאפשרות לנו לתת מענה לאתגרים אלו ולדייק את תוצאות החיפוש.

חיפוש מורפולוגי

חיפוש בעברית הוא מורכב, בגלל אופי השפה. במקרים מסוימים אנחנו מחפשים מילה בעלת מספר משמעויות. בנוסף, לכל מילה יש שורה רחבה של אפשרויות שימוש: יחיד, רבים, הטיות של זמנים וגופים וכן תחיליות וסיומות. אם חיפשנו למשל את המילה מכונית, סביר להניח שאנחנו מעוניינים גם בצורת הרבים "מכוניות".
המערכת של באזילה מכילה יכולות מורפולוגיות. ברירת המחדל של המערכת היא חיפוש מורפולוגי- כלומר, המערכת תחפש את כל ההטיות האפשריות, בכל הזמנים ועם כל התחיליות והסופיות. ניתן למקד את החיפוש גם מהבחינה המורפולוגית.

  • נכנסים לאשף החיפוש המתקדם. כותבים את המונח בו אנו מעוניינים, מקישים אנטר ואז עומדים עליו ומקליקים במקש ימני של העכבר.
  • ישנן מספר אפשרויות מורפולוגיות: מורפולוגי, כאמור, ברירת המחדל. חיפוש מדויק שמשמעותו חיפוש המחרוזת המדויקת שכתבנו. הביטוי מכונית ייתן אך ורק מכונית. כמובן, שמספר התוצאות יפחת משמעותית, אך אנו משתמשים באופציה זו כשאנו רוצים להיצמד למילה הספציפית.
  • אופציה נוספת היא חיפוש מורחב שייתן את התוצאות של כל המילים מאותו שורש ואותה משמעות. כך הביטוי מכונית ייתן גם מכונאי. כמות התוצאות גדלה משמעותית.
  • קיימת גם אפשרות להוסיף לחיפוש מילים נרדפות. כך למשל, מכונית תביא גם תוצאות של רכב ואוטו. יש לסמן את האפשרות למילים נרדפות ולאשר.
  • היכולות המורפולוגיות מתייחסות גם למונחים לחיפוש, גם למונחי החיוב (וגם) וגם למונחי ההחרגה. למרות שבדרך כלל בהחרגה נשאף למונח המדויק.
  • היכולת המורפולוגית מאפשרת לנו גם התייחסות גמישה יותר לביטויים. למשל, אם נחפש את הביטוי "הבן שלי". נכתוב את הביטוי בין גרשיים ונשאיר את ברירת המחדל לגבי המרחק בין המילים – צמוד. נקבל תוצאות לגבי הבן שלי, הבן שלכם וכו.
  • אם נבחר לאפשר קיומן של מילים נוספות בין שתי המילים המרכיבות את הביטוי, נקליק על החץ ונבחר במרחק עד.
  • יפתח עבורנו חלון נוסף שיאפשר לנו לבחור כמה מילים יכולות להיכנס בין המילים המרכיבות את הביטוי "הבן שלי".
  • נקבל את התוצאות שקיבלנו קודם בחיפוש צמוד, אך גם תוצאות נוספות כמו "הבן דוד שלי", "הבן היפה שלי" ועוד. חשוב לציין כי ככל שמגדילים את המרחק בין המילים, הדבר עשוי להשפיע לרעה על ניקיון התוצאות.

שימוש בשפה העברית מציב בפנינו אתגרים בסינון הדיונים. היכולות המורפולוגיות של המערכת מאפשרות לנו לתת מענה לאתגרים אלו ולדייק את תוצאות החיפוש.

נפח שיחה

פעמים רבות אנחנו רוצים לדעת כמה דיברו על נושא מסוים. מודול החיפוש של מערכת באזילה מיועד לתת תשובה בדיוק לכך.

  1. לצורך ההסבר ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש, ובתוכו בנפח שיחה.
  2. כדי לדעת כמה דברו על נושא מסוים, אנחנו זקוקים לשאילתא המתייחסת לנושא זה. נניח שאנחנו רוצים לדעת כמה דברו על ביטוח לאומי ברבעון האחרון.
  3. לחיצה על זכוכית המגדלת תייצר גרף עמודות, המציג את נפח השיח לפי ימים. זוהי ברירת המחדל של המערכת.
  4. ניתן לשנות את סוג הגרף. למשל, אם אנו מעוניינים להראות מגמה ייתכן וגרף קו מתאים לנו יותר. לצורך זאת נתייחס לתפריט שמעל הגרף, נקליק על סוג הגרף ונקבל אופציה של קוים, עמודות ומערום עמודות (אליו נתייחס בהמשך)
  5. גרף קו גם יאפשר לנו לזהות נקודות שיא "פיקים בשיח". אנחנו יכולים לגשת לכל נקודה כזו, וכאשר העכבר "מרחף" מעליה לקבל נתונים לגביה.
  6. אם מעניין אותנו על מה דיברו באותו תאריך. ניתן להשתמש במקש הימני של העכבר שיציג לנו תפריט המתייחס לאותה נקודת זמן.
  7. ראינו בגרף שבטווח זמן מסוים היו יותר שיחות ולאחר מכן נפח השיח ירד. אנחנו יכולים להתייחס לטווח זמן זה ע"י צביעתו. דבר זה מאפשר לראות במפורט את התנהלות השיח באותה תקופה. כמובן שגם במצב זה ניתן להתייחס לנקודה ספציפית כמו שתואר קודם לכן. מצב זה יעיל במיוחד כאשר מתייחסים בתחילה לטווחי זמן רחבים, ואז רוצים להעמיק בהם.
  8. יש מצבים בהם התייחסות לתקופות ארוכות, כמו שנה, על בסיס יומי היא בעייתית מבחינת עודף המידע. מעל הגרף ישנו תפריט תצוגה ובאמצעותו ניתן לעבור מתצוגה יומית לשבועית או לחודשית.
  9. במקרים בהם אנו מעוניינים להשוות בין נפחי שיח. ניתן לבצע השוואה של עד 6 שאילתות. לדוגמא השוואה בין נפח השיח של ביטוח לאומי ובין זה של רשות המיסים.
  10. לצורך כך, נקליק על ה+ שנמצא משמאל לתיבת החיפוש ונזין שאילתא
  11. נקבל את תוצאות שתי השאילתות, על אותה תקופה שנקבעה. מעבר לגרף התנהלות השיח, נקבל גם גרף פאי, המציג את יחס כמויות השיח בין המחרוזות, כלומר כמה שיח היה לגבי כל מחרוזת או נושא.
  12. ב מצב בו המחרוזות השונות משלימות, כמו נושאים שונים לגבי מותג (שירות, פרסום, מחיר וכו), או "נתח שיח" על מותגים בקטגוריה ניתן להשתמש במערום עמודות.
  13. גרף זה יאפשר לנו לראות את השתנות מרכיבי השיח על המותג או הארגון, מבחינת הנושאים המרכיבים אותו, על פני זמן.

נפח שיחה

פעמים רבות אנחנו רוצים לדעת כמה דיברו על נושא מסוים. מודול החיפוש של מערכת באזילה מיועד לתת תשובה בדיוק לכך.

  • לצורך ההסבר ניכנס למערכת באזילה ונבחר במודול חיפוש, ובתוכו בנפח שיחה.
  • כדי לדעת כמה דברו על נושא מסוים, אנחנו זקוקים לשאילתא המתייחסת לנושא זה. נניח שאנחנו רוצים לדעת כמה דברו על ביטוח לאומי ברבעון האחרון.
    לחיצה על זכוכית המגדלת תייצר גרף עמודות, המציג את נפח השיח לפי ימים. זוהי ברירת המחדל של המערכת.
  • ניתן לשנות את סוג הגרף. למשל, אם אנו מעוניינים להראות מגמה ייתכן וגרף קו מתאים לנו יותר. לצורך זאת נתייחס לתפריט שמעל הגרף, נקליק על סוג הגרף ונקבל אופציה של קוים, עמודות ומערום עמודות (אליו נתייחס בהמשך)
  • גרף קו גם יאפשר לנו לזהות נקודות שיא "פיקים בשיח". אנחנו יכולים לגשת לכל נקודה כזו, וכאשר העכבר "מרחף" מעליה לקבל נתונים לגביה.
  • אם מעניין אותנו על מה דיברו באותו תאריך. ניתן להשתמש במקש הימני של העכבר שיציג לנו תפריט המתייחס לאותה נקודת זמן.
  • ראינו בגרף שבטווח זמן מסוים היו יותר שיחות ולאחר מכן נפח השיח ירד. אנחנו יכולים להתייחס לטווח זמן זה ע"י צביעתו. דבר זה מאפשר לראות במפורט את התנהלות השיח באותה תקופה. כמובן שגם במצב זה ניתן להתייחס לנקודה ספציפית כמו שתואר קודם לכן. מצב זה יעיל במיוחד כאשר מתייחסים בתחילה לטווחי זמן רחבים, ואז רוצים להעמיק בהם.
  • יש מצבים בהם התייחסות לתקופות ארוכות, כמו שנה, על בסיס יומי היא בעייתית מבחינת עודף המידע. מעל הגרף ישנו תפריט תצוגה ובאמצעותו ניתן לעבור מתצוגה יומית לשבועית או לחודשית.
  • במקרים בהם אנו מעוניינים להשוות בין נפחי שיח. ניתן לבצע השוואה של עד 6 שאילתות. לדוגמא השוואה בין נפח השיח של ביטוח לאומי ובין זה של רשות המיסים.
  • לצורך כך, נקליק על ה+ שנמצא משמאל לתיבת החיפוש ונזין שאילתא
  • נקבל את תוצאות שתי השאילתות, על אותה תקופה שנקבעה. מעבר לגרף התנהלות השיח, נקבל גם גרף פאי, המציג את יחס כמויות השיח בין המחרוזות, כלומר כמה שיח היה לגבי כל מחרוזת או נושא.
  • ב מצב בו המחרוזות השונות משלימות, כמו נושאים שונים לגבי מותג (שירות, פרסום, מחיר וכו), או "נתח שיח" על מותגים בקטגוריה ניתן להשתמש במערום עמודות.
  • גרף זה יאפשר לנו לראות את השתנות מרכיבי השיח על המותג או הארגון, מבחינת הנושאים המרכיבים אותו, על פני זמן.

פילוח אתרים

בסרטון זה נלמד כיצד לזהות את הזירות והאתרים בהם מתנהל השיח

  1. לצורך כך ניכנס למודול פילוח אתרים
  2. נתחיל בשימוש בשאילתא.
  3. בתפריט שמתחת לחלון החיפוש יש לנו את האפשרות לבחור איזה פילוח אנחנו מעוניינים לבצע.
  4. ברירת המחדל של המערכת היא לפי זירה, אך יש אפשרות בחירה מבין זירות אתרים ומדורים
  5. פילוח לפי זירות יתן לנו את חלוקת הדיונים בנושא הנבדק לפי חמשת זירות השיח- כתבות, רשתות חברתיות, פורומים, טוויטר ובלוגים. טוויטר מובדל מהרשתות החברתיות האחרות בשל התנהלותו הייחודית.
  6. התוצאות מתקבלות בשני גרפים- גרף פאי המציג את החלוקה באחוזים וגרף עמודות המציג תוצאות במספרים מוחלטים מתוך כלל השיח.
  7. על כל עמודה ניתן להקליק ולהגיע לתפריט המאפשר לנו מספר פעולות שיחולו על הדיונים בעמודה הספציפית.
  8. לאחר שלחצנו בזירת הכתבות על פילוח אתרים קיבלנו את שמות אתרי הכתבות. בגרף יוצגו חמשת האתרים בהם שיעור הדיונים הגבוה ביותר, אך הרשימה מתחתיו מכילה עד 100 אתרים.
  9. גם כאן, ניתן להקליק על שמו של כל אתר ולהגיע לתפריט.
  10. במקרה של כתבות המדורים הם מדורי האתר, במקרה של פייסבוק – המדורים הם העמודים בהם מתנהל השיח.
  11. הצגת מדורים בפורומים משמעותה הפורומים הספציפים בתוך הפורטלים.
  12. ניתן לראות היכן מתנהל השיח במגוון ניכר של חיתוכים. המערכת מתוכננת כך שמתחילים מהרמה הרחבה ביותר- זירה, וממנה ניתן להתמקד יותר ויותר, עד למדורים בתוך כל אתר ולפירוט השיחות.

פילוח אתרים

בסרטון זה נלמד כיצד לזהות את הזירות והאתרים בהם מתנהל השיח.

  • לצורך כך ניכנס למודול פילוח אתרים
  • נתחיל בשימוש בשאילתא.
  • בתפריט שמתחת לחלון החיפוש יש לנו את האפשרות לבחור איזה פילוח אנחנו מעוניינים לבצע.
  • ברירת המחדל של המערכת היא לפי זירה, אך יש אפשרות בחירה מבין זירות אתרים ומדורים
  • פילוח לפי זירות יתן לנו את חלוקת הדיונים בנושא הנבדק לפי חמשת זירות השיח- כתבות, רשתות חברתיות, פורומים, טוויטר ובלוגים. טוויטר מובדל מהרשתות החברתיות האחרות בשל התנהלותו הייחודית.
  • התוצאות מתקבלות בשני גרפים- גרף פאי המציג את החלוקה באחוזים וגרף עמודות המציג תוצאות במספרים מוחלטים מתוך כלל השיח.
  • על כל עמודה ניתן להקליק ולהגיע לתפריט המאפשר לנו מספר פעולות שיחולו על הדיונים בעמודה הספציפית.
  • לאחר שלחצנו בזירת הכתבות  על פילוח אתרים קיבלנו את שמות אתרי הכתבות. בגרף יוצגו חמשת האתרים בהם שיעור הדיונים הגבוה ביותר, אך הרשימה מתחתיו מכילה עד 100 אתרים.
  • גם כאן, ניתן להקליק על שמו של כל אתר ולהגיע לתפריט.
  • במקרה של כתבות המדורים הם מדורי האתר, במקרה של פייסבוק – המדורים הם העמודים בהם מתנהל השיח.
  • הצגת מדורים בפורומים משמעותה הפורומים הספציפים בתוך הפורטלים.
  • ניתן לראות היכן מתנהל השיח במגוון ניכר של חיתוכים. המערכת מתוכננת כך שמתחילים מהרמה הרחבה ביותר- זירה, וממנה ניתן להתמקד יותר ויותר, עד למדורים בתוך כל אתר ולפירוט השיחות.
כותרת עמוד